ENGLISH ENG ENGLISH
Kezdőlap/ Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár

Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár

Kedves Olvasók,

A Mai Manó Ház III. emeletén működő Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárunk a korábbi évekhez hasonlóan augusztus 1-31. között - állományrendezés és szabadság miatt - nyári szünetet tart. Ez idő alatt folyamatosan bővítjük állományunkat, melyről a weboldalunkon tájékozódhatnak.

A PÉCSI JÓZSEF FOTOGRÁFIAI SZAKKÖNYVTÁR NYITVATARTÁSA:

A Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár állományának tanulmányozására vagy beiratkozásra kizárólag e-mailen, a laszlo.baki@maimano.hu címen történt bejelentkezés után van lehetőség. Választható időpontok (amit kérünk e-mailen közölni): Hétköznapokon keddtől – péntekig 12.00 és 17.00 óra között.

VÁLASZTHATÓ IDŐPONTOK

Kedd – péntek: 12:00 – 17:00
Hétvégén: zárva
Nyári szünet: augusztus
E-mail: bibliotheca@maimano.hu

 

Fotó: Áment Gellért

1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon:+36 30 505 0455
bibliotheca@maimano.hu

A látogató a könyvtár nyitva tartási idejében, a beiratkozást követően jogosult az alábbi szolgáltatások igénybevételére:

Alapszolgáltatások (ingyenesek):
· a teljes könyvtári gyűjtemény helyben használata
· hozzáférés a könyvtári adatbázishoz
· Internet használat

Egyéb szolgáltatások (díjazás ellenében):
· Reprográfiai szolgáltatások (fénymásolás, fotómásolat)

Beiratkozás

A szakkönyvtár csak olvasójeggyel látogatható. A szakkönyvtár nyilvános, minden magyar és külföldi állampolgár beiratkozhat. A beiratkozással az olvasó elfogadja a könyvtárhasználat szabályait, amelyről a bejáratnál kifüggesztett tábla informál.
A beiratkozás és a könyvtárhasználat ingyenes, de az elveszett olvasójegy pótlásáért 100 Ft pótdíjat kell fizetni.

Könyvtárhasználat szabályai

A Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárból kölcsönözni nem lehet. A beiratkozott olvasók a könyvtári dokumentumokat mindhárom olvasóteremben használhatják.
Az olvasótermekben egy több mint 13,000 dokumentumos, a kifüggesztett raktári rend szerint rendezett szabadpolcos kézikönyvtár áll az olvasók rendelkezésére. A dokumentumok szabadon leemelhetők a polcról, de a használat után a könyveket az olvasóterem asztalára kérjük letenni.

Zárt anyag – Különgyűjtemény

A zárt anyag listában szereplő kötetek, az állomány azon különleges értékű darabjai – neves kortárs fotóművészek által dedikált albumok vagy éppen ritka példányszámban megjelent, muzeális értékű, fotótörténeti jelentőségű kötetek – amelyek nem a szabadpolcos rendszerben, hanem attól külön elzárva találhatók. A zárt anyag listája bibliográfiai adatokkal, képekkel illusztrált nyomtatott változata az olvasóteremben elérhető, majd a kiválasztott kötetek az olvasószolgálattól kikérhetők.
A teljes lista itt megtekinthető »»

Szolgáltatások

A szakkönyvtár teljes gyűjteménye megtalálható a számítógépes katalógusban, amelyet az olvasóterem számítógépeiről is el lehet érni. A katalógusban a következő adatelemekre lehet rákeresni: fotós, szerző, szerzőség, kiadás helye, ideje, kiadó neve, ISBN szám, kiállítással kapcsolatos adatok, tárgyszavak.

A Pécsi József Szakkönyvtárban megtalálható és folyamatosan érkező szakmai folyóiratok listáját itt találhatja.

A szakkönyvtár olvasótermében lehetőség van a gyűjtemény helyben használatára, a szakkönyvtári katalógus, a videókazetták és CD-ROM-ok megtekintésére.
Médiatár »»

A szakkönyvtárban ingyenes vezeték nélküli internet- (WIFI-) elérési pont található. A reprográfiai szolgáltatások térítés ellenében vehetőek igénybe, melyről az olvasószolgálatnál kifüggesztett árlista tájékoztat.

Jelzet és elhelyezés

Az olvasóteremben kifüggesztett raktári jelzet és a polcokon rögzített útmutató táblák alapján lehet a dokumentumokat jelzetük alapján megtalálni.
A Szakkönyvtár raktári rendje letölthető formában »»