ENGLISH ENG ENGLISH
Kezdőlap/ Könyvajánló/ IDŐ – London Katalin portréi

IDŐ – London Katalin portréi

London Katalin több mint két esztendőn át (2013-2014) fényképezte a magyar kulturális és tudományos élet nagyságait. ( Psota Irén, Heller Ágnes, Konrád György, Makk károly, Zsigmond Vilmos....)
Ötven jeles ember portréját örökíti meg a kötet.
Az album szerkesztője: Szarka Klára, Balogh Rudolf díjas fotótörténész.
A könyvet Závada Pál – személyes mozzanatokat sem nélkülöző – előszava indítja.

London Katalin IDŐ című fotóalbumának lényegét egyik modellje, az Oscar-díjas filmoperatőr, Zsigmond Vilmos fogalmazta meg talán a legjobban: „Az örökkévalóság megfogható pillanata a fénykép.”

A majd másfél száz oldalas kétnyelvű reprezentatív albumban a magyar szellemi élet ötven kiválóságának arcképe látható színes és fekete-fehér fotográfiákon. A könyv készítője úgy gondolta: tanáraink, példaképeink, elődeink megérdemlik, hogy a múló idő arcmásukat se mossa el, hiszen gondolataik, művészetük, tevékenységük dacol a korral.

Mindannyian túl vannak pályájuk derekán – életük nyolcadik vagy kilencedik évtizedében járnak, sőt egyikük-másikuk már a tizedikben –, ám ez nem feltétlenül jelenti, hogy alkotóerejük lehanyatlott, hiszen sokuké máig is töretlen. Igaz, vannak sajnos néhányan, akik nem érhették meg a könyv elkészültét.

Ötven jeles ember arcmását örökíti meg ez a kötet. Ha a szemükbe nézünk, egy kicsit magunkra is büszkék lehetünk – olvasható a könyv fülszövegében.

Kiadó: Kossuth Kiadó, 2015
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 136 oldal
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 9789630983259
Ár: 4.990,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu