ENGLISH ENG ENGLISH
Kezdőlap/ Aktuális kiállításaink/ How To Do The Flowers

How To Do The Flowers

Ruth van Beek egyéni kiállítása a Mai Manó Ház, PaperLab galériában

A kiállítás megtekinthető:
2019. augusztus 28. - 2019. október 6.
Kedd - vasárnap 12 és 19 óra között.
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.
Szervezők: Kiss Imre és Schuller Judit Flóra

Ismétlődő képek, képsorok, véletlenszerű hasonlóságok és szabad képzettársítások alkotják Ruth van Beek titokzatos nyelvét. Képgyűjteményének egymással szüntelen párbeszédet folytató darabjaiból a művész kollázsokat és könyveket állít össze.

Az archívum képei javarészt régi kézikönyvekből származnak. E segédeszköz gyanánt kiadott könyvek rendeltetése, hogy hétköznapi tevékenységekhez nyújtsanak segítséget. A képeken többnyire kezek láthatóak, amint bemutatják, hogyan kell egy adott cselekvést végrehajtani. Földet túró, babákat készítő, virágokat rendező, főző kezek alatt ég a munka.

Azáltal, hogy az eredeti kontextusából kiragadott cselekvésre koncentrál, Beek a néző képzelőerejét kívánja megmozdítanii, olykor nyugtalanító érzéseket keltve: a mozdulatlan emberi kezek megelevenednek, a tárgyak személyiséggel ruházódnak fel, az absztrakt formák életre kelnek. Százával gyűlnek össze van Beek archívumából a képek és kísérletek. Új módszert fednek fel; ami pedig belőlük összeáll, az nem más, mint az új alkotások létrehozásának kézikönyve.