ENGLISH ENG ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Vér és dinnyelé – Simon Márton tárlatvezetése az Araki-kiállításon

Vér és dinnyelé – Simon Márton tárlatvezetése az Araki-kiállításon

2020. január 16. 18.00

A regisztráció lezárult, a tárlatvezetésre minden hely elkelt.

Nobuyoshi Araki fotóihoz szavakat találni olyan, mintha a dzsungelt próbálnánk leírni valakinek, aki sosem látott még karácsonyfán kívül egyebet. Konstruktív kudarc, az elsőtől az utolsó pillanatig. Ezen felül nemcsak lenyűgöző mélységekkel és magasságokkal teli, de szinte beláthatatlan mennyiségű is az az anyag, amit 1970 óta létrehozott. Valóban inkább dzsungel, mintsem „oeuvre”. Otromba viccek, káosz és letisztultság, pókhálófinomságú őrület. Blöff és remekmű.

A tárlatvezetés során ehhez igyekszünk valamivel közelebb férkőzni. Eközben szóba kerülnek például az ukijo-e, a sintó, a júgen, Helmut Newton talán, Andy Warhol egészen biztosan, miközben részletek hangzanak el többek között Misima Jukió, Tanikava Suntaró, Kavabata Jaszunari, Murakami Rjú és Kanehara Hitomi műveiből.

A program kizárólag 18 éven felülieknek szól.

Simon Márton (1984) költő, műfordító. Budapesten él.

 

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu, e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Érzelmes utazás – január 16.

A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott  kedvezmények ezúttal is érvényesek.