ENGLISH ENG ENGLISH
Kezdőlap/ Pályi Zsófia az idei Hemző-díjas

Pályi Zsófia az idei Hemző-díjas

Pályi Zsófia szabadúszó fotográfus nyerte a 2017-es Hemző Károly-díjat.

Pályi tavaly a finalisták között végzett, az idén pedig több sorozatból álló portfóliójára kapta meg a fiatal alkotók számára meghirdetett pályázat díját.

Pályi Zsófia: Balaton, a magyar tenger
Pályi Zsófia: Balaton, a magyar tenger
Pályi Zsófia: Kis öregjeim
Pályi Zsófia: Kis öregjeim
Pályi Zsófia: Remény az élet peremén
Pályi Zsófia: Remény az élet peremén
Pályi Zsófia: Álruhában, kopaszon
Pályi Zsófia: Álruhában, kopaszon

A díjra az Alapítvány tanácsadói jelölhetnek pályázókat. Az idén Barakonyi Szabolcs, az index.hu képszerkesztője, Bognár Katalin, a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársa (Lengyel Beatrix nevében), Cseke Csilla, az MTI fotószerkesztőségének vezetője, Molnár Zoltán fotográfus, tanár és a tavalyi győztes, Mohai Balázs fotográfus jelölt alkotókat. A Hemző Károly Alapítvány Kuratóriumából álló zsűri (Lajos Mari, Hemző özvegye, Salvarani Zsófia, a művész nevelt lánya, valamint Korniss Péter és Bánkuti András fotográfusok és az Alapítvány titkára, Szarka Klára kurátor) az idén is úgy döntött, hogy az egyetlen díjazott mellett még négy finalistát is megnevez. Kaszás Tamás, Kállai Márton, Sivák Zsófia és Végh László, a 2017-es finalisták egyaránt magas színvonalú pályázatokat nyújtottak be. Pályi Zsófiát mint érett, kiforrott alkotót, a fotográfia több területén is magas nívójú teljesítményt nyújtó fényképészt ismerte el a díjjal a zsűri. A Hemző-díjjal oklevél, pénzjutalom és kiállítási lehetőség jár a Magyar Fotográfusok Házában.
A tavalyi díjazott, Mohai Balázs Együtt szép című jutalom kiállítása július 9-ig látható a Mai Manó Galéria és Könyvesboltban.