ENGLISH ENG ENGLISH
Kezdőlap/ Leglátogatottabb blogbejegyzések

Leglátogatottabb blogbejegyzések

2017 MÁJUS

1. Válogatás a BRFK helyszínelőinek felkavaró felvételeiből (1956-1964)

A helyszínelők objektív bizonyítékokat szolgáltatnak az igazságszolgáltatás számára, munkájuk kiemelten fontos, hiszen képeiket bizonyítékok gyűjtésére, bűnügyi helyszínek rögzítésére, gyanúsítottak azonosítására, elfogásuk elősegítésére és az események tudósítására is használják. Az első magyar rendőrségi helyszínelő felvételeket 156 évvel ezelőtt Gróf Teleki László (1811–1861) politikus halálának helyszínén készítették.

2. Válogatás az Év fotóriporterének képeiből – Balázs Attila: Mi vagyunk azok

Immár hagyománnyá vált, hogy a Mai Manó Ház és a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya minden évben megrendezi a Magyar Sajtófotó pályázat „MÚOSZ Nagydíj” nyertesének kiállítását. 2017-ben a díjat Balázs Attila kapta A maguk közé Down-szindrómás iskolásokat befogadó osztályközösség című képsorozatáért.

3. „Üdvözlet Auschwitzból” – képeslapok az egykori haláltábor területéről (18+)

Az Üdvözlet Auschwitzból egy lengyel művész és kurátor, Paweł Szypulski által összeállított könyv, amely egy különleges kollekció alapján készült. Az albumban olyan képeslapok vannak, amelyeket az egykori náci haláltábor, Auschwitz-Birkenau területéről küldtek az odalátogató turisták.

4. Öt híres fotográfus, aki májusban született

A hónap híres szülötteit bemutató sorozatunkba ezúttal a májusban született fotóművészek közül válogattunk.

5. Válogatás híres fotográfusok saját gyerekeikről készült képeiből

A legtöbb ember azért vesz fényképezőgépet, hogy családját, gyerekeit fényképezze. Büszke szülők a gyerekképek ezreit mutogatták nekem az évek során; nemcsak azért, hogy a gyerekekkel, hanem azért is, hogy fényképezési tudományukkal is dicsekedjenek. Ezeknek a felvételeknek nagy része, a technikai fogyatékosságok ellenére is, meglepően sokat mondott el a gyerekekről: meglátszott, hogy nem idegen készítette a felvételeket, hanem a szülők.