ENGLISH ENG ENGLISH
Kezdőlap/ Könyvajánló

Könyvajánló


Wim Wenders: Instant Stories

Wim Wenders – a neves filmes és az új német mozi mozgalom tagja – nemzetközi hírnevét az állóképek világában is megteremtette. Míg korábbi kiállításaival a nagy formátumú színes fotóira összpontosított, most megnyitotta Polaroid kincsesládáját, amelyet az 1970-es és 1980-as években készített. Baráti portrék, színészek és személyes hősök; ajándéktárgyak és események egy fiatal, filmes életéből; az […] . . .

Polaroid: The Missing Manual

A Polaroid: The Missing Manual a Polaroid szerelmeseinek elengedhetetlen kézikönyve. A könyv két fő egységből áll: “Kamera és filmes formátum útmutató” és “Kreatív technikák”, átfogó képet nyújtva a Polaroid fotózásról. Többek között tartalmazza: Az instant kamerák, kompatibilis tartozékok és filmek széles körű áttekintését; Tippeket ahhoz, hogy mit és hol vegyük; Hogyan lehet felszerelni a készülékeket és […] . . .

(M)Érték – Brassaï, Capa, Kertész, Moholy, Munkácsi

Brassaï, Capa, Kertész, Moholy, Munkácsi fotói a Magyar Fotográfiai Múzeumból

The Weegee Guide to New York

Fedezd fel New York városát a leghíresebb krónikás szemével!

Weegee – Murder is My Business

Az International Center of Photography archívumából válogatva a könyv bemutatja Weegee, New York egyik legjelentősebb sajtófotósának páratlan stílusát és lenyűgöző karrierjét. 1935 és 1946 között Weegee nevet szerzett magának bűncselekményeket, áldozatokat és elkövetőket hajszolva New York utcáin. Speed ​​Graphic kamerával és egy rendőri rádióval felszerelkezve gyakran a rendőröket is lehagyva ért a bűntények helyszínére, hogy […] . . .

Flash – The Making of Weegee The Famous

Arthur Fellig azon titokzatos képessége, hogy a rendőrséggel egyidőben érkezik a bűntettek helyszínére, hamar híressé tette őt. Bármely más fotósnál jobban dokumentálta a . . .

Weege and Naked City

Arthur Fellig Weegee néven vált ismertté és 1945-ös könyve, a Naked City – Manhattan bűnözésével, tömegével és borzalmas éjszakai életének szeszélyes bulvár jellegű képei -szinte egyik napról a másikra megváltoztatta az uralkodó újságírói gyakorlatot. Ebben a kötetben két művészettörténész, Anthony W. Lee és Richard Meyer, teljesen más szemszögből vizsgálja Weegee-t és könyvét a fotográfia és […] . . .

Weegee (Photofile)

Arthur Felliget karrierje kezdetén egyszerű bulvárfotósnak tekintették, aki szörnyű és megdöbbentő felvételeket készít. Mára elismert művészként, illetve fényképészként él a . . .

Extra! Weegee

Nem volt még egy olyan fotós, aki olyan közelről dokumentálta volna az 1930-as és a 40-es évek New York-i szenzációit, botrányait és katasztrófáit, mint Weegee. Lenyűgöző képei – annak a rejtélyes képességének köszönhetően, hogy mindig a dolgok helyszínén volt, amikor azok történtek – a vizuális szókincs részévé váltak, amely segített megérteni a korszakot, melyben élt. […] . . .

André Kertész: On Reading

Harmincnégy évvel az első kiadás megjelenése után, a klasszikus On Reading újra feltűnik kéttónusú reprodukciókkal és Robert Gurbo kurátora előszavával. Az On Reading című könyvben . . .

Robert Capa: A Graphic Biography

Robert Capa: A Graphic Biography ragyogó ábrázolása a nagy háborús fotós karrierjének, akinek 1954-es halála előtt csak egyetlen kívánsága volt: hogy munkanélküli háborús fotós . . .

Sputnik Photos könyvajánló

A közép-kelet-európai művészformáció, a Sputnik Photos fotográfusai A képzelet geometriája című tárlatukon Lengyelország függetlenségének századik évfordulója alkalmából a XX. . . .

Bartis Attila: A szigeteken

Bartis Attila első klasszikus, nagy méretű fotóalbuma. Megjelenésével egy időben a Mai Manó Házban nyílnak kiállításai. A fényképekhez Katharina Narbutovic, Petrányi Zsolt és Szűcs . . .

Gaál Zoltán: Az Út

„Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni.” – Buddha

Schmied Andi & Lawrence Lek: Jing Jin City

Egy fikciót és valóságot vegyítő útibeszámoló.

William A. Christian Jr.: The Stranger, the Tears, the Photograph, the Touch

Ez a könyv a 2011-ben a CEU Press által, Natalie Zemon Davis előadássorozatának részeként megjelentetett kisebb, papírkötéses kiadás kibővített, nagyobb formátumú és gazdagabban . . .

Hórusz Archívum

Az egyiptomi hieroglifák sorában Hórusz isten szeme az egy egészet, a teljességet jelenti. Részei, mint például a szemhéj, az egy végtelen kicsi felé tartó tört részeit jelölik. Ezért . . .

Robert Capa: Kissé elmosódva Emlékeim a háborúból

„A valóságot megírni mindig nagyon nehéz, így hát az igazság kedvéért megengedtem magamnak, hogy néha egy kicsit túllépjek rajta vagy egy kicsit eloldalazzak mellette. Ennek a könyvnek . . .

A múlt szabadsága

Válogatás Alföldi Róbert fotógyűjteményéből
„Neoavantgárd fotóművészet Magyarországon az 1960-as évektől napjainkig”

A Mai Manó Ház 2016 januárjában . . .

Budapest 135 év 135 kép

Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 135. évfordulójára jelent meg a fotóalbum, amely a főváros fejlődését, arculatának megváltozását mutatja be 135 fotóval 135 éven keresztül. . . .

Annie Leibovitz: A Photographer’s Life: 1990-2005

Az album fotói alapvetően két csoportba sorolhatók: a privát fotókhoz, ezek hétköznapi szituációk, portrék, tájak, enteriőrök és közeli részletek, és a „hivatalos” híresség- . . .

Hazai anyag. Fotónapló. André Kertész és a magyarok

Kertész minden nyilatkozatában elmondta legalább egyszer, hogy ő fényképes naplót készít egész életében. Az album 175 fotója válogatás az élete első, magyarországi szakaszában . . .

50 PHOTOGRAPHERS YOU SHOULD KNOW

Az albumban felvonultatott 50 fotográfus legfontosabb munkái mellett a művészek tömör életrajza és egy információs oldalsáv is tájékoztatja az olvasót, a köteten átívelő idővonal . . .

The Focal Encyclopedia of Photography

A 2007-ben megjelent angol nyelvű átfogó tanulmány a fotográfia történetének és történeti folyamatának jellegzetességeit, kortárs alkalmazásának formáit, az új és fejlődő . . .

André Kertész és Szigetbecse

Szigetbecse a 20. századi fotográfia talán legelismertebb alkotóművésze, André Kertész Emlékmúzeumával büszkélkedhet.

Annie Leibovitz, Susan Sontag: WOMEN

Rolling Stone, Vogue, Vanity Fair. Miközben Leibovitz ezeknek a magazinoknak dolgozott és százával fotózta a hírességeket, rengeteg szokványos és rendkívüli női portrékat készített.

Mai Manó fotográfiái

Mai Manó (1855-1917) szakíró, a maga korában a gyermekfényképezés egyik legjobb hazai képviselője, 1885-től udvari fényképész, alapítója és főszerkesztője A Fény (1906) című . . .

Vivian Maier Street Photographer

John Maloof, az amatőr történész, 2007-ben egy chicagói aukcióház árverésén bukkant rá egy jelöletlen, temérdek negatívot tartalmazó dobozra, s ezzel felfedezte a huszadik század . . .

MAGNUM’s First

Az idő arca címet viselő áttekintő kiállítás, a Magnum Photos nyolc neves tagjának különböző földrészeken, tájakon készített fotóriportjait mutatja be.

Magnum Contact Sheets

A Magnum Contact Sheets címet viselő katalógus több mint hetven év történelmének vizuális munkáit mutatja be, köztük a normandiai partraszállást Robert Capa, az 1968-as párizsi . . .

The History of European Photography

A The History of European Photography egy olyan egyedülálló nemzetközi kutatási projekt, amely egész Európán átível. A projekt célja, hogy egy olyan angol nyelvű enciklopédiát . . .